Surówka z pekinki z kukurydzą i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Koperek sprawia, że ta surówka smakuje znakomicie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 dużej kapusty pekińskiej
    1 duża marchewka
    1 duże jabłko
    0,5 puszki kukurydzy
    10 pomidorków koktajlowych
    koperek, może być mrożony
    cytryna
    olej z pestek winogron lub słonecznikowy
    1 łyżeczka musztardy francuskiej
    sól, pieprz do smaku

Surówka z pekinki z kukurydzą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować. Marchewkę i jabłko po obraniu zetrzeć na grubych oczkach tarki. Pomidorki pokroić na ćwiartki a koperek posiekać. Kukurydzę osączyć.
    Połączyć warzywa z olejem, doprawić musztardą, sokiem z cytryny, solą, pieprzem. Solimy tuż przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy