Koperek sprawia, że ta surówka smakuje znakomicie.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
0,5 dużej kapusty pekińskiej
1 duża marchewka
1 duże jabłko
0,5 puszki kukurydzy
10 pomidorków koktajlowych
koperek, może być mrożony
cytryna
olej z pestek winogron lub słonecznikowy
1 łyżeczka musztardy francuskiej
sól, pieprz do smaku
Surówka z pekinki z kukurydzą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę poszatkować. Marchewkę i jabłko po obraniu zetrzeć na grubych oczkach tarki. Pomidorki pokroić na ćwiartki a koperek posiekać. Kukurydzę osączyć.
Połączyć warzywa z olejem, doprawić musztardą, sokiem z cytryny, solą, pieprzem. Solimy tuż przed podaniem.
Komentarze