Surówka z pekinki z nutą curry

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna i zdrowa surówka o niecodziennym smaku. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań rybnych i mięsnych.

  • 15 min

Składniki:

  • -5 liści kapusty pekińskiej
    -1 marchew
    -50 g ogóreczków z curry lub sałatki szwedzkiej
    -3-4 łyżki jogurtu naturalnego
    -1/2 łyżki curry
    -szczypta cukru, soli i pieprzu

Surówka z pekinki z nutą curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Marchew ścieramy do kapusty na tarce o dużych oczkach. Ogóreczki kroimy w cienkie paseczki i dodajemy do pozostałych warzyw.
  • 2. W osobnej miseczce mieszamy jogurt z dodatkiem przypraw. Zalewamy warzywa i dokładnie mieszamy całość. W razie potrzeby doprawiamy według uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy