Surówka z pora

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna surówka - świetnie uzupełni dania mięsne

  • 15 min

Składniki:

  • 1 biała część pora (średniego)
    1 jabłko szara reneta (nieduże)
    1 ogórek kiszony
    1 łyżeczka musztardy
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka majeranku
    szczypta soli

Surówka z pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora i jabłko myjemy, osuszamy. Jabłko obieramy ze skórki a pora z wierzchniej warstwy liści.
    Pora przekrawamy wzdłuż na pół i siekamy w drobne piórka - lekko solimy. Jabłko i ogórka kiszonego ścieramy na tarce jarzynówce.
    Musztardę mieszamy z olejem i majerankiem.
    Wszystko razem mieszamy.

Komentarze

Podobne przepisy