Surówka z pora, kwaśnego jabłka i szczypiorku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ostra surówka z pora, kwaśnego jabłka i szczypiorku. Zdrowa, dla lubiących zdecydowane smaki:)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • asna część pora
    1 kwaskowate jabłko
    szczypiorek
    łyżka jogurtu naturalnego
    łyżka majonezu
    sól, pieprz cytrynowy

Surówka z pora, kwaśnego jabłka i szczypiorku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z pora 1. Jasną część pora dokładnie umyć, pokroić w plasterki, a potem drobniej w paseczki. Posolić, wymieszać i odstawić na 15 minut, żeby por zmiękł. Jabłko zetrzeć na tarce, szczypiorek drobno pokroić. Wszystko razem połączyć, dodać jogurt i majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem cytrynowym.
    Jest ostro, jest moc ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy