Surówka z pora i kukurydzy

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Bardzo smaczna propozycja na surówkę do obiadu, choć w sumie samą można zajadać.

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • 2 szt białej części pora
    1 mała puszka kukurydzy konserwowej
    1 łyżka śmietany 18%
    1 łyżka majonezu
    sól, pieprz

Surówka z pora i kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory kroimy w piórka, oprószamy solą i odstawiamy na dwie godziny by zmiękły.

    Kukurydzę odsączamy z zalewy, razem z pokrojonymi porami przekładamy do miski.

    Śmietanę mieszamy z majonezem, dodajemy do warzyw, dokładnie mieszamy.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy