Surówka z pora z korniszonami

0 (0 ocen)

Por, korniszony i jabłko to świetny zestaw na surówkę.

Składniki:

  • 1 por (jasna część)
    100 g korniszonów
    1 jabłko
    3 łyżki oliwy
    2 łyżki soku z cytryny
    1 płaska łyżeczka cukru
    szczypta soli

Surówka z pora z korniszonami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora oczyszczamy z zewnętrznych liści, przekrawamy wzdłuż na połowy, a następnie w poprzek w paseczki. Dodajemy szczyptę soli, cukier i oliwę. Odstawiamy na 30-60 minut. Korniszony kroimy w cienkie plasterki. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Wszystkie składniki łączymy, ewentualnie doprawiamy do smaku solą i cukrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy