Surówka z rukoli, papryki z sosem koperkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną surówkę z roszponki z warzywami. Sos koperkowy przygotowałam na bazie jogurtu naturalnego i koperku. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 garście rukoli
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 czerwonej cebuli
    1 łyżka pokrojonego koperku
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka oliwy
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Surówka z rukoli, papryki z sosem koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surówka z rukoli, papryki 1. Rukolę przekładamy do miski z wodą, myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody.
    Czerwoną paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
    Zielony koperek myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na bardzo drobno. Do miseczki przekładamy jogurt, oliwę i koperek, dodajemy przyprawy i mieszamy.
    Na talerz wykładamy rukolę, pokrojoną cebulę i paprykę, polewamy przygotowanym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy