Surówka z rzodkwi

0 (0 ocen)

  • 30 min

Surówka jest doskonałym dodatkiem do dań mięsnych.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duża rzodkiew
    1 średnia marchewka
    1 jabłko
    3 ząbki czosnku
    1/2 cytryny
    0,5 łyżeczki startej skórki z cytryny
    pieprz ,sól
    natka pietruszki
    koperek, szczypiorek

Surówka z rzodkwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0bccbr4 1. Rzodkiew, jabłko, marchewkę dokładnie umyć, obrać , zetrzeć na tartce jarzynowej o drobnych oczkach. Składniki wymieszać w salaterce, doprawić solą, pieprzem do smaku. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wymieszać ze skórką z cytryny, dodać do surówki. Wycisnąć sok z cytryny , wymieszać . Surówkę wstawić do lodówki na około1 godz. Przed podaniem posypać drobno posiekanym koperkiem , natką pietruszki i szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy