Surówka z selera z żurawiną

0 (0 ocen)

Surówkę z selera bardzo lubię, szczególnie tą z dodatkiem suszonej żurawiny i orzechów włoskich. Często przyrządzam ją do dań z drobiu a najczęściej do pieczonej kaczki.

Składniki:

  • 1 duży seler
    3 marchewki
    1 jabłko
    100 gram suszonej żurawiny
    100 gram orzechów włoskich
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    Sól
    Cukier
    Sok z cytryny

Surówka z selera z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera, marchewki i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny. Żurawinę i orzechy sparzamy gorącą wodą, kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki surówki mieszamy, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i cukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy