Suszona karkówka

0 (0 ocen)

  • 60 min

karkóweczka domowa ..pyyyyycha

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    0,5 szkl cukru
    0,5 szkl soli
    czosnek
    kolendra
    papryka
    jałowiec
    rozmaryn
    tymianek
    pieprz
    majeranek

Suszona karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę umyć osuszyć, Natrzeć cukrem, i zasypać resztką cukru w naczyniu.
    Przykryć i wstawić do lodówki na 36 godzin. Następnie karkówkę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i natrzeć solą, ponownie wstawić do lodówki na 36 godzin.
    Po tym czasie karkówkę ponownie umyć, osuszyć.
    Zioła utrzeć w moździerzu razem z czosnkiem , Natrzeć mięso i dobrze wklepać wszystkie zioła.
    Włożyć mięso do pończochy i zawiesić w ciepłym, przewiewnym miejscu na 10- 14 dni.

Komentarze

Podobne przepisy