suszony schab

0 (0 ocen)

jest to wędlina bez żadnych konserwantów ..wiem co jem ,kiedyś moja mama tak robiła bo nie było lodówek ,,

Składniki:

  • 1kg schabu ,cukier,sól, ziele angielskie listek laurowy iponczocha

Suszony schab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. schab bez kosci ,natrzeć cukrem i ułożyć w naczyniu szklanym ,wstawić to do lodówki zaglądać co raz i wylewać wodę która jest pod mięsem ,po dobie ten schab natrzeć solą i wstawić do lodówki na 3dni cały czas wylewać wodę ,po 3dniach ,rozdrobnić listek i ziele i tym nacierać równo schab ,,ipo mału włożyć do damskiej,ponczochy itak zawinąć 3 razy zaczepić to na haczyk i powiesić za lodówkę na 7 dni

Porady

ja wkładam ten schab w podkolanówkę ,można dodawać nawet różne przyprawy jakie kto lubi ,,jest wyśmienity ,,kroi się to na cienkie plasterki ,,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy