ryba pod warzywami.

0 (0 ocen)

  • 40 min

Każdy kto spróbuje napewno się zakocha w tej sałatce :)

  • 40 min

Składniki:

  • 3 filety z miruny (ryba może być dowolna)
    3 czerwone cebule
    1 słoik papryki czerwonej
    1 słoik ogórków konserwowych

    Panierka:
    2 szklanki mąki
    2 jaja
    2 łyżki wegety
    szklanka wody

    Zalewa:
    1,5 szklanki wody
    0,5 szklanki oleju
    2 łyżki cukru
    1 mały koncentrat Pudliszki (ten najmniejszy w słoiczku i nie innej firmy)
    4 łyżki keczupu pikantnego Pudliszki

    Dodatkowo:
    olej

Ryba pod warzywami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ogórka i paprykę pokroić w paseczki, cebulę w piórka.
  • 2. składniki na panierkę zmiksować, namaczać w niej rybę i piec na oleju.
  • 3. składanie: warstwa ryby, warstwa papryki, warstwa ogórków i warstwa cebuli. Jeśli naczynie pozwoli powtórzyć jeszcze raz.
  • 4. zalewa: wszystkie składniki wlać do garnka doprowadzić do wrzenia mieszając, pogotować ok min. Zalać rybę pozostawić do ostygnięcia.

Porady

Najlepiej smakuje na kolejny dzień od przygotowania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy