Świąteczne czekoladki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Sylikonowe formy do czekoladek nie są drogie a takie czekoladki własnoręcznie wykonane to doskonała zabawa dla małych i dużych :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Forma sylikonowa do czekoladek, 2 białe czekolady, 2 mleczne czekolady (lub gorzkie kto jakie woli), dowolne dodatki – można użyć wiórków kokosowych, rodzynek, posiekanych orzechów.

Świąteczne czekoladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W kąpieli wodnej (w misce położonej na garnku do połowy wypełnionym wodą), nad wrzątkiem roztapiamy czekolady ( białą lub ciemną). Gdy się roztopią dodajemy dodatki (możemy ich też nie dodawać to też jak kto woli).

    Roztopioną czekoladę przelewamy do sylikonowych foremek i wyrównujemy poziom nożem. Wsadzamy natychmiast do lodówki na ok godzinę (lub dłużej) aby zastygły. Następnie wyjmujemy je i przechowujemy w blaszanym pudełku najlepiej w lodówce gdyż czekoladki łatwo się roztapiają .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy