Marchewka gotowana, róża z marchwi surowej,5 dzwonków z karpia ,oliwa, sól,pieprz,czosnek mielony,natka pietruszki, por , cytryna pomarańcz sałata zielona karbowana , galaretka w spreju ( lub woda warzywko, wywar z głowy karpia,żelatyna ,)
Świąteczny karp przygotowany do zalewy z galaretki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karpia marynujemy w soku z cytryny ,pieprzu,oliwie,soli,czosnku odstawiamy do lodówki (najlepiej dzień wcześniej to zrobić) smażymy go lekko studzimy układamy na półmisku przybieramy różą z marchwi ,sałata ,kwiatkami z gotowanej marchwi i spryskujemy galaretką w spreju co przyspiesz czas przygotowania lub przygotowujemy galaretę sami co sprawi nam więcej frajdy lub zabawy.
Porady
Auszpik- inaczej galaretka przygotowana do tymbalików,zimnych nóżek,czy po prostu galaretka do zalewania
Komentarze