Świderki...

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

... z ciasta francuskiego z szynką szwarcwaldzką.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie (gotowe): 280 gramów
    - szynka szwarcwaldzka (plastry): 10 sztuk
    - Jajko (do posmarowania ciasta): 1 sztuka

Świderki... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Świderki, 1. etap 1. Ciasto podzielić na 10 pasków. Ułożyć na nich plasterki szynki.
  • Świderki 2. Zwinąć świderki.
  • 3. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temp. 180st. ok. 20minut, sprawdzając czy zbytnio nie zbrązowiały.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy