Świderki z kukurydzą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Podałem je mojej dziewczynie na kolację w 1. rocznicę związku.

Składniki:

  • ● 25 dag mielonego mięsa
    ● 3 jajka
    ● 100 ml śmietany 18-proc.
    ● op. makaronu świderki
    ● olej
    ● słoik sosu do spaghetti
    ● cebula
    ● ząbek czosnku
    ● puszka kukurydzy
    ● 20 dag żółtego sera
    ● sól, pieprz
    ● oregano
    ● bazylia

Świderki z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek siekamy.
    Podsmażamy z mięsem.
    Doprawiamy.
  • 2. Makaron gotujemy 8 minut,
    odcedzamy. Mieszamy
    z jajkami, śmietaną, sosem,
    osączoną kukurydzą i startą
    połową sera.
  • 3. Makaron przekładamy
    do żaroodpornego naczynia.
    Resztę sera kroimy
    w plastry, układamy na
    wierzchu. Zapiekamy ok.
    35 minut w temp. 190 °C.

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy