Świeża sałatka z oliwkami i jogurtem greckim

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna i świeża. Pasuje praktycznie do wszystkiego. Można ją jeść nawet samą jako przekąskę.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
    1 marchewka
    1 pomidor
    1/2 czerwonej cebuli
    10 czarnych oliwek
    4 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
    1 łyżeczka musztardy dijon
    Sól
    Pieprz

Świeża sałatka z oliwkami i jogurtem greckim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy.
    Kapustę drobno siekamy.
    Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę.
    Marchew obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
    Oliwki i pomidory drobno kroimy.
    Wszystko wrzucamy do miski.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Dodajemy jogurt i musztardę.
    Dokladnie mieszamy.
    Najlepiej smakuje po ok. 15 min jak smaki się dobrze przegryza.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy