świeże śledzie z piekarnika w przyprawie pikantnej

0 (0 ocen)

śledziki z piekarnika sa pyszne, mniej kaloryczne od smażonych na patelni, smakują i na ciepło i na zimno..............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • śledzie 1 kg, olej rzepakowy 3/4 szklanki, przyprawa Harrisa Royal Brand 4 łyżki, kucharek 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 cytryna

Świeże śledzie z piekarnika w przyprawie pikantnej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. nieduże świeże śledzie bez głów "tuszki" dobrze oipłukać i osuszyć na durszlaku........

    w dużej misce wymieszać przyprawę Harissa, kucharka, wlać olej i sok z 1 cytryny.........

    włożyć śledzie i wymieszać, schować do lodówki na 30 minut.........

    w naczyniu żaroodpornym poukładać śledzie i piec w 200 C około 30 minut, grzanie góra/dół - następnie zmienić na termoobieg i piec 20 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy