Sycąca sałatka z indykiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Składniki typowe dla kuchni śródziemnomorskiej doskonale komponują się z soczystym indykiem. Przypomina słońce w pochmurne dni i

  • 20 min

Składniki:

  • Filet z indyka
    Mix sałat wg.uznania
    Czerwona cebula
    Feta
    Buraczki ugotowane i obrane
    Cukinia
    Pomidory suszone
    Jajko i bułka tarta
    Majonez
    Lubczyk suszony
    Oliwa
    Sól
    Pieprz

Sycąca sałatka z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, kroimy na medaliony, doprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy medaliony w jajku i bułce tartej, smażymy na oliwie do zarumienienia. Kroimy na paski.
  • 2. Cukinie kroimy według uznania i smażymy lub grillujemy
  • 3. Na sałacie rozkładamy pokrojone warzywa, fetę i indyka. Przygotowujemy dressing z majonezu, oliwy i lubczyka, polewamy sałatkę.

Porady

Najlepiej podawać z tostem z ciemnego chleba skropionego oliwą. Zamiast smażyc cukinię, można pokroić ją świeżą na cienkie plasterki i wymieszać z pesto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy