Ciasto szafirowe oczko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miękka margaryne ubijac z cukrem mikserem, az bedzie puszysta.Nastepnie stopniowo dodawac mascarpone i po lyzce kawe do momentu az bedzie miala odpowiednia konsystencje ( u mnie poszlo ok 1/2 szkl jednak mozna dac mniej) Podzielic na pol.
Blache o wymiarach 30 x20 wylozyc papierem do pieczenia. biszkopty moczyc w kawie wykladac na spod blaszki. wyłozyc jedna czesc masy z mascarpone.
2.na masie ukladac biszkopty tak aby byly przerwy miedzy nimu ( jak w szachownicy). W puste miejsca pomiedzy biszkoptami wylac tezejaca galaretke.
3.kisielek ugotowac wg przepisu na opakowaniu. Nastepnie wyłozyc reszte masy z mascarpone. Na gore wylozyc biszkopty nasaczone kawa. polac kisielem cytrynowym
Komentarze