Szafirowy słodki przysmak

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Wzorowałem się na innych przepisach , trochę go modyfikując.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2kg młodej cukinii,40dkg cukru trzcinowego,2 cytryny, 2 galaretki szafirowe ( z owoców leśnych ), laska wanilii.

Szafirowy słodki przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Młodą cukinię obieramy ,następnie kroimy na bardzo cienkie paseczki, rozgotowujemy a następnie jeszcze miksujemy, dodajemy cukier, galaretki i laskę wanilii. Całość dusimy około 20 minut, następnie wkładamy do słoików i zakręcamy. Pasteryzujemy około 5-7 minut.

Porady

Zamiast laski wanilii można cukier waniliowy lub jak kto woli to bez tego składnika.Zamiast cukru trzcinowego może być i zwykły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy