szampańskie mango

0 (0 ocen)

  • 10 min

konkurs_desery

  • 10 min

Składniki:

  • mango
    2 banany
    jogurt naturalny (250ml)
    szampan (50ml, wino musujące, słodkie)
    słonecznik (garść)
    paluszki ptysiowe (na ozdobę)
    mięta (na ozdobę)

Szampańskie mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szampańskie mango 1. Obrane mango i banany miksujemy blenderem na jednolitą masę. Dodajemy jogurt i szampan, mieszamy. Do ozdobnych salaterek wsypujemy na dno słonecznik. Wlewamy masę. Dekorujemy paluszkami ptysiowymi i słonecznikiem oraz miętą. Wkłądamy na 3 godziny do lodówki, aby się zmroziło.
    Smacznego! :)

Porady

Jeżeli masz ochotę na zimny, ale nie lodowy deser, włóż na 3 godziny do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy