szarlotka

0 (0 ocen)

zawsze wychodzi

Składniki:

  • 2.5 szklanki mąki tortowej
    1 szklanka cukru
    5 jajek
    1 margaryna
    1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 kg marmolady jabłkowej
    1 łyżeczka cynamonu

Szarlotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, margaryny, cukru, żółtek jaj, proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Blachę wykładamy papierem. Dno formy wylepiamy połową ciasta. Na nie kładziemy dżem wymieszany z łyżeczką cynamonu. Ubijamy białka i wykładamy na jabłka. Resztę ciasta wykładamy na ciasto. Pieczemy w temp. 180 stopni aż wierzch ciasta zbrązowieje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy