1.Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekać nożem z margaryną. Dodać żółtka, całe jajka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki. ok. 30 min.
Jabłka obrać i pokroić wrzucić do rondekka,dodać cukier waniliowy,cukier,cynamon.Gotujemy,aż owce będą miały konsystęcje musu,po ostudzeniu dodajemy bułke tartą.
Połowę ciasta rozwałkować i przełożyć na wyłożoną papierem dużą blachę. Wyłożyć mus z jabłek. Drugą połowe ciasta rozwałkować i uzywając radełka wycinać paski z casta. Układamy paski ciasta najpierw w prawą ,a potem lewą stronę. Żółtko roztrzepać i posmarować ciasto.Piec 45 minut w 200 stopniach C. Szarlotka gotowa - smacznego
Porady
Szarlotkę można posypać,równeż cukrem pudrem ewentuanie lukrem.Co kto lubi
Komentarze