Szarlotka bez jajek

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Wyśmienicie smakuje z polskimi jabłkami prosto z sadu.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1kg jabłek
    CIASTO:
    3 szkl. mąki
    250g masła roślinnego
    mały serek homogenizowany waniliowy
    cukier waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    POLEWA
    4-5 łyżek śmietany 18%
    1szklanka cukru

Szarlotka bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Jeden kawałek rozwałkować i położyć na nim ćwiartki jabłek, posypać cynamonem. Następnie przykryć drugim plackiem.
    Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st.C przez 60min.
    Po upieczeniu zalać ciasto polewą i pozostawić w wyłączonym piekarniku na 15 min.

Komentarze

Podobne przepisy