SZARLOTKA DIANY

0 (0 ocen)

  • 60 min

JEST TO BARDZO PROSTE CIASTO ROBIĘ GO CZĘSTO GDY DZIECI MAJĄ CHĘĆ NA COŚ SŁODKIEGO LUB DLA GOŚCI .TERAZ SZCZEGOLNIE CZĘSTO JAK POZBIERAM JABŁKA W SADZIE.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 KG MĄKI,1 MARGARYNA, OK.SZKLANKI CUKRU, 250 ML ŚMIETANY KWAŚNEJ, 3 JAJKA,PROSZEK DO PIECZENIA.CUKIER WANILINOWY.3-4 ŁYŻKI OLEJU ,2-2.5KG JABŁEK, CUKIER WG UZNANIA , CYNAMON, 2-3 ŁYŻKI KASZY MANNEJ.

Szarlotka diany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1) MĄKĘ,MARGARYNĘ,CUKIER,CUKIER WANILINOWY,PROSZEK DO PIECZENIA,ŚMIETANĘ JAJEK I OLEJU UGNIATAMY CIASTO KRUCHE.PO UGNIECENIU CIASTA WKŁADAMY CIASTO DO ZAMRAŻALNIKA NA OK30 MIN .
    2).JABŁKA OBIERAMY TRZEMY NA TARCE JARZYNOWEJ .DODAJEMY CUKIER , CYNAMONI I KASZĘ MANNĄ MIESZAMY.

    3)CIASTO WYJMUJEMY Z ZAMRAŻALNIKA ( MNIE TA PORCJA CIASTA STARCZA NA 2 BLACHY)DZIELIMY NA 2 CZĘŚCI WYLEPIAMY NIM BLACHY, WYKŁADAMY FARSZ Z JABŁEK NA CIASTO WYRÓWNUJEMY.
    4) PIEKARNIK NAGRZEWAMY DO TEMPERATURY 180 STOPNI CELSJUSZA WKŁADAMY CIASTO DO PIEKARNIKA.PIECZEMY CIASTO OD 45-60 MIN.


    ŻYCZĘ SMACZNEGO !!!








































Porady

CUKIER MOŻNA DODAĆ WG UZNANIA JA DODAJE ZAWSZE MNIEJ PONIEWAŻ MAM CHORĄ MAMĘ NA CUKRZYCĘ

Komentarze

Podobne przepisy