Szarlotka jaglana z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zdrowe słodkości na zdrowej kaszy jaglanej z marmoladką jabłkową domowej roboty. Ciasto pachnie cynamonem, jest kwaskowe i chrupiące żurawiną.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • • 1 szklanka kaszy jaglanej - 200 g
    • 2 szklanki marmoladki jabłkowej
    • 2 łyżeczki siemienia lnianego zmielonego
    • sok z 1/2 cytryny
    • 1/2 łyżeczki cynamonu
    • 3 łyżki suszonej żurawiny

Szarlotka jaglana z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Kaszę jaglaną wymieszać z podgrzaną marmoladką i przemieszać.
    • Wymieszać kaszę, cynamon, siemię lniane i sok z cytryny.
    • Dodać żurawinę, odstawić na 30 minut.
    • Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec przez 50 minut.
    • Kroić po wystygnięciu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy