Wiadomo,że tradycyjna szarlotka na kruchym cieście jest najlepsza, ale odkąd wypróbowałam przepisu tej oto szarlotki, stwierdziłam że jest równie smaczna jak ta tradycyjna!.Zapraszam!
Szarlotka na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy piane z białek z cukrem.
Dodać żółtka i zmiksować, na koniec dosypać mąke i dolać olej, wymieszać. Piec w 180 stopni ok. 25minut.
Masa jabłkowa:
Obrać jabłka ze skórek, pokroić w niewielką kostke i z cukrem uprażyć na małym ogniu. Po uprażeniu wsypać galaretke i nałożyć na wystudzony biszkopt. Odstawić całość do wystudzenia.
Masa biała:
Ubić śmietanke z cukrem pudrem i fixem, nałożyć na ciasto, rozpuścić czekolade i polać na wierzch ciasta.
Wstawić do lodówki na ok 1h.
Smacznego!
Komentarze