Szarlotka z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać przez sitko dodać margarynę, cukier puder, żółtka, śmietanę proszek do pieczenia. Z wyżej wymienionych składników zarobić ciasto. Po wyrobieniu ciasta podzielić go na 2 części i włożyć do lodówki.
2.Jabłka obrać ze skórki zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, wycisnąć sok z jabłek. Ugotować budyń według wskazówek podanych na opakowaniu budyniu.
3.Wyjąc ciasto z lodówki 1 część rozwałkować i położyć na spód blaszki posmarowanej tłuszczem, na to położyć jabłka odsączone od soku, na jabłka wylać ugotowany budyń, na wierzch rozłożyć drugą cześć ciasta.
4.Piec 30 min w temp 200 stopni do uzyskania złotego koloru.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Komentarze