Szaszlyk w kurczaku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Miesko pelne smakow,pozywne i fajnie sie prezentuje.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duze filety drobiowe
    2 male ogorki konserwowe
    papryka marynowana
    50 gr sera zoltego w plastrach
    50 gr szynki w plastrach
    1 jajko
    maka
    bulka tarta
    sol,pieprz
    olej do smazenia
    patyczki do szaszlykow

Szaszlyk w kurczaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozbijamy na duzy plat delikatnie zeby nie rozerwac miesa,posypujemy sola i pieprzem.
    Ogorki kroimy na 1 cm krazki,papryke na kawalki tak zeby mozna bylo je nabic na patyczek,plastry szynki i sera kroimy na pol i skladamy w kostke.Tak przygotowane nabijamy na patyczek:ogorek,szynka,ser,papryka,ogorek,papryka,ser,szynka,papryka i ogorek.Gotowy szaszlyk owijamy szczelnie w fileta ,obtaczamy w mace,roztrzepanym jajku i bulce tartej,smazymy .Po usmazeniu wyciagamy delikatnie patyczek i kroimy mieso wzdluz otrzymujac kolorowe i smaczne polowki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy