Miesko pelne smakow,pozywne i fajnie sie prezentuje.
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 duze filety drobiowe
2 male ogorki konserwowe
papryka marynowana
50 gr sera zoltego w plastrach
50 gr szynki w plastrach
1 jajko
maka
bulka tarta
sol,pieprz
olej do smazenia
patyczki do szaszlykow
Szaszlyk w kurczaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety rozbijamy na duzy plat delikatnie zeby nie rozerwac miesa,posypujemy sola i pieprzem.
Ogorki kroimy na 1 cm krazki,papryke na kawalki tak zeby mozna bylo je nabic na patyczek,plastry szynki i sera kroimy na pol i skladamy w kostke.Tak przygotowane nabijamy na patyczek:ogorek,szynka,ser,papryka,ogorek,papryka,ser,szynka,papryka i ogorek.Gotowy szaszlyk owijamy szczelnie w fileta ,obtaczamy w mace,roztrzepanym jajku i bulce tartej,smazymy .Po usmazeniu wyciagamy delikatnie patyczek i kroimy mieso wzdluz otrzymujac kolorowe i smaczne polowki.
Komentarze