szaszłyk z piklami

0 (0 ocen)

  • 1666 godz. 39 min

lubię wykorzystywać produkty które mam w domu i tak powstał szaszłyk z piklami

  • 1666 godz. 39 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa wołowego zrazowego
    1/4 szkl oleju rzepakowego
    1 łyżka ziół prowansalskich
    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
    1/2 opakowanie przyprawy gyros
    po szklance ogórków konserwowych, marynowanej papryki, marynowanej cebuli, marynowanej dyni
    patyczki do szaszłyków

Szaszłyk z piklami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W kubku mieszamy olej, zioła prowansalskie, przyprawę uniwersalną łyżkę przyprawy gyros i nacieramy mięso z każdej strony.
    Odstawiamy na kilka godz w chłodne miejsce
  • 2. pikle kroimy w dowolną kostkę.
    Zamarynowane mięso kroimy w większą kostkę.
    Na patyczek do szaszłyka naprzemiennie mięso i pikle.
    Posypujemy przyprawą gyros.
    Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach 60 min.

Porady

Podajemy z ryżem lub kaszą jęczmienną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy