Szaszłyki drobiowo-warzywne na grilla

0 (0 ocen)

Proste i smaczne szaszłyki.

Składniki:

  • Na ok. 15 szaszłyków:
    350 g piersi z kurczaka
    1 cukinia
    250 g pomidorków koktajlowych
    4 cebule
    200 g pieczarek
    2 łyżki przyprawy gyros
    sól, pieprz
    olej, najlepiej w spreyu

    drewniane patyki

Szaszłyki drobiowo-warzywne na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi pokrój w dużą kostkę, posyp przyprawą. Cukinię pokrój w plastry, posyp lekko solą i pieprzem, pieczarki jeśli są duże przekrój na pół, a jeśli są mniejsze to zostaw w całości. Cebulę pokrój w grubsze plastry. Na patyki nadziewaj naprzemiennie mięso z warzywami. Spryskaj olejem. Piecz na rozgrzanym grillu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy