Szaszłyki rybne

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szaszłyczki na weekendowe grillowanie.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z mintaja: 0.5 kilograma
    - pomidory: 3 sztuki
    - ogórek zielony: 1 sztuka
    - cebula: 2 sztuki
    - olej: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - majeranek: 1 szczypta
    - papryka ostra: 1 szczypta

Szaszłyki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić, doprawić. Pozostawić na 2 h w lodówce.
    Pomidory,ogórki i cebulę umyć, pomidory pokroić w ćwiartki,cebulę i ogórki w plasterki. Rybę kroimy na 3-4 cm kawałki. Na patyczki nadziewamy na przemian rybę, pomidor, ogórek i cebulę. Tak przygotowane szaszłyki zawijamy w folię aluminiową wysmarowaną olejem. Smażymy na grillu przez ok 10-15 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy