Szaszłyki w marynacie jogurtowej z przyprawą curry i miętą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szaszłyki z kurczaka w jogurtowo- miętowej marynacie to naprawdę extra pomysł. Dzięki jogurtowi mięso było niezwykle delikatne, mięta dodawała aromatu a żeby nie było zbyt delikatnie dodałam curry i szczyptę chili. Szaszłyki wyszły idealne.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży gęsty jogurt naturalny
    2 łyżeczki przyprawy curry
    sól, pieprz cytrynowy do smaku
    pół łyżeczki słodkiej papryki
    szczypta chilli
    7-8 listków świeżej mięty
    2 pojedyncze filety z kurczaka

Szaszłyki w marynacie jogurtowej z przyprawą curry i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyki 1. Fileta z kurczaka pokroić w kostkę.
    W misce połączyć: jogurt, curry, sól, pieprz, paprykę, chilli. Listki mięty opłukać, drobno pokroić i dodać do jogurtu. Do takiej marynaty włożyć pokrojonego fileta z kurczaka, wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na całą noc.
  • Szaszłyki w marynacie jogurtowej z przyprawą curry i miętą 2. Kawałki kurczaka nadziewać na patyczki razem z ulubionymi warzywami. Pyszne, aromatyczne danie ogrodowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy