Szaszłyki w marynacie jogurtowo-tymiankowej

0 (0 ocen)

  • 45 min

Propozycja na grilla

  • 45 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    30 dag. wędzonego boczku
    3 cebule
    2 czerwone papryki
    40 dag. pieczarek
    1 opakowanie jogurtu naturalnego
    1 cytryna
    1 łyżeczka suszonego tymianku
    1/2 łyżeczki bazylii
    sól, pieprz do smaku

Szaszłyki w marynacie jogurtowo-tymiankowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z jogurtu, soku z cytryny, tymianku, bazylii, soli i pieprzu przygotować marynatę. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z marynatą i odstawić na godzinę do lodówki. Cebulę, pieczarki, boczek pokroić w plasterki, paprykę w większą kostkę.
  • 2. Kurczaka odsączamy z marynaty, nadziewamy na patyczki na przemian z cebulą, boczkiem, pieczarkami i papryką. Układamy na grillu i pieczemy po kilka minut z każdej strony lub w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 10 -15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy