Szaszłyki warzywne

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mimo, że sezon grillowy już dawno mamy za sobą, to te szaszłyki będą świetną opcją, jako dodatek do dań głównych.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * papryka
    * kilka pieczarek
    * filet z kurczaka
    * cebula
    * 2 łyżki oleju
    * ulubione zioła

Szaszłyki warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeżeli chodzi o ilość poszczególnych składników - jest dowolna, w zależności od tego ile chcemy otrzymać szaszłyków.

    Przygotowujemy marynatę: 2 łyżki oleju mieszamy z ulubionymi ziołami, dodajemy obrane i pokrojone warzywa i marynujemy kilkanaście godzin (najlepiej całą noc). Później w zależności od upodobań: pieczemy w piekarniku, bądź na patelni, ewentualnie na grillu elektrycznym.

    Nie ukrywam, że i mi się marzy taki grill elektryczny - ile cudownych potraw można by było przygotować. ;-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy