Szaszłyki warzywno-mięsne z grilla

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne i tanie szaszłyki dla wielbicieli kurczaka z grilla :)

  • 40 min

Składniki:

  • 300-400g piersi z kurczaka,
    przyprawa do gyrosu,
    1 cukinia,
    1 papryka czerwona,
    2 cebule dymki,
    zioła prowansalskie, bazylia, tymianek

Szaszłyki warzywno-mięsne z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosu.
  • 2. Cukinię umyć i pokroić w plastry o grubości ok. 1,5cm.
  • 3. Paprykę umyć, pokroić w kawałki o boku ok. 4 cm. Cebulę pokroić w plastry o grubości ok. 0,5cm.
  • 4. Na patyczki nakładamy naprzemiennie warzywa i mięso. Całość posypujemy ziołami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy