Szaszłyki wieprzowo warzywne

0 (0 ocen)

Mamy sezon grillowy więc nie może zabraknąć na grillu szaszłyków z łopatki i warzyw. Szaszłyki bardzo smaczne, więc polecam zrobić.

Składniki:

  • 450 g - łopatka b/k
    1 - cebula
    1 - papryka żółta
    2 - ogórki korniszony
    patyczki do szaszłyków
    marynata
    przyprawa do szaszłyków
    olej - 5 łyżek

Szaszłyki wieprzowo warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i paprykę umyć , usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w krążki.
  • 3. Ogórki korniszony pokroić w plastry.
  • Szaszłyki wieprzowo warzywne 4. Wszystkie składniki nadziać na przemian na patyczki do szaszłyków.
  • 5. Przyprawić szaszłyki przyprawą, wymieszaną z olejem, odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce.
  • Szaszłyki wieprzowo warzywne 6. Piec na gillu 25 minut, co jakiś czas obracając. Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy