Szaszłyki z fileta i polędwicy wieprzowej

0 (0 ocen)

Idealne na obiad

Składniki:


  • 2 pojedyncze filety z kurczaka,
    300g polędwicy wieprzowej,
    3-4 łyżki oleju,
    czosnek niedźwiedzi,
    sól,
    pieprz,
    tymianek,
    pomidorki koktajlowe,
    cukinia,
    czerwona papryka,
    cebula

Szaszłyki z fileta i polędwicy wieprzowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do miski wlej olej. Wsyp przyprawy i wymieszaj składniki. Mięso pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Dokładnie połącz składniki. Włóż do lodówki na 2-3 godziny. Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Na patyczek do szaszłyków nabijaj mięso na przemian z warzywami. Smaż na grillowej patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy