Szaszłyki z gryczanymi pulpecikami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szaszłyki podane z ulubionym sosem smakują wyśmienicie.

  • 40 min

Składniki:

  • pół kg mięsa mielonego wieprzowego
    szklanka ugotowanej kaszy gryczanej
    jajko
    cebulka
    mąka do obtoczenia pulpecików
    łyżka bułki tartej
    kilka podłużnych plastrów cukinii
    papryka czerwona
    sól,pieprz

Szaszłyki z gryczanymi pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego dodajemy kaszę, bułkę tartą,posiekaną drobno cebulkę,jajko, pieprz i sól. Formujemy małe pulpeciki, obtaczamy w mące i smażymy na głębokim oleju. Cukinię i paprykę grillujemy na patelni grillowej, Nadziewany na patyk do szaszłyków na przemian z pulpecikami i papryką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy