Szaszłyki z kiełbasy

0 (0 ocen)

Pomysł na śniadanie, obiad lub kolację. W sezonie można upiec takie szaszłyki na grillu poza sezonem w piekarniku lub na grillu elektrycznym.

Składniki:

  • proporcje na 8 szaszłyków:
    1,5 pętka ulubionej kiełbasy
    1-2 cebule sopelkowe
    czerwona papryka
    8 marynowanych zielonych pepperoni
    olej do skropienia

Szaszłyki z kiełbasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0t9wl2r 1.
    Kiełbasę kroimy w plasterki, paprykę w kostkę, a cebule w talarki. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy plasterki kiełbasy przekładając je cebulą, papryką i pepperoni. Gotowe szaszłyki układamy na aluminiowej tacce i pieczemy lub grillujemy.
    Gotowe szaszłyki podajemy z dodatkiem świeżego chleba i keczupem lub/oraz musztardą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy