SZASZŁYKI Z KOTLETAMI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Danie na obiad, albo jako przekąska.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • -500 g.mięsa mielonego
    -4 kromki chleba tostowego
    -1,5 szklanki gorącego mleka
    -1 cebula-pokrojona i podsmażona
    -2 jajka
    -1 łyżka musztardy
    -natka pietruszki
    -1 łyżeczka papryki słodkiej
    -sól,pieprz
    -tarta bułka

    -patyczki do szaszłyków
    -boczek albo szynka szwarcwaldzka

Szaszłyki z kotletami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szaszłyki nadziane 1. Chlebek zalać gorącym mlekiem.Odstawić do napęcznienia.Odcisnąć,rozgnieść tłuczkiem od ziemniaków. Dodać resztę składników,wymieszać i zrobić małe kulki.Obtaczać w bułce tartej.Jak mięso będzie rzadkie, to można dodać tartej bułki. Kotlety nadziewać na patyczki do szaszłyków.Miedzy wkładałam po kawałki boczku lub szynki.
  • smażenie 2. Podsmażyć na patelni, obracając.
  • na blasze 3. Przełożyć na blachę i zapiec w piekarniku w 180 * ok.15 min. Podawać do obiadu, albo jako przekąskę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy