Szaszłyki z kulek mięsnych

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni Bahamów

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mielona wołowina: 45 dekagramów
    - posiekana natka pietruszki: 1 łyżka
    - bułka tarta: 1 łyżka
    - sól: 1 łyżeczka
    - posiekana duża cebula: 0.5 sztuki
    - posiekana gałązka tymianku: 1 sztuka
    - żółtko: 1 sztuka
    - miekkie masło: 1 łyżeczka
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - czarny pieprz: 1 łyżeczka
    - posiekana mała słodka papryka: 1 sztuka
    - Sos: posiekana duża słodka papryka: 1 sztuka
    - Sos: posiekany ząbek czosnku: 1 sztuka
    - Sos: keczup: 1 szklanka
    - Sos: ocet winny: 1 łyżeczka
    - Sos: starty kawałek świeżego imbiru: 1 sztuka
    - Sos: posiekana duża cebula: 1 sztuka
    - Sos: posiekana duża marchewka: 1 sztuka
    - Sos: cukier: 2 łyżki
    - Sos: sól: 0.5 łyżeczki

Szaszłyki z kulek mięsnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos: Podsmażyć na maśle paprykę, cebulę, czosnek i marchew. Dodać pozostałe składniki i dusić sos przez 20 minut. Wymieszać mięso z resztą składników. Kulki nadziewać na szpadki i umieścić nad ogniem. Podczas grillowania smarować sosem. Podawać z resztą sosu.

Komentarze

Podobne przepisy