Szaszłyki z kurczaka z imbirem

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Do zalewy używam sosu sojowego i ibiru dlatego kurczak ma orientalny smak

  • 3 godz.

Składniki:

  • 2 fpojedyńcze filety z kurczaka
    czerwona papryka
    2 łyżki ciemnego sosu sojowego
    łyżeczka suszonego imbiru

Szaszłyki z kurczaka z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka kroję w cienkie, podłużne pasy. Sos mieszam z imbirem i wkładam mięso. Dokładnie mieszam i odstawiam do lodówki na minimum 2 h. Patyczki do szaszłyków moczę w zimnej wodzie. Paprykę kroję w kostkę. Mięso nadziewam na szaszłyki tworząc falbankę, coraz nakładam kawałek papryki. Piekę w piekarniku około 25 minut w 180 st. Najlepiej smakują z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy