Szaszłyki z łososia

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie i nieskomplikowane danie, a przy tym bardzo smaczne i zdrowe. Kiedy nie mam czasu na pichcenie, często przyrządzam różnego rodzaju szaszłyki.

  • 30 min

Składniki:

  • 40 dag filetów z łososia
    1 cebula
    pół papryki czerwonej
    9-10 pomidorków koktajlowych
    sok z cytryny
    3 łyżki oliwy z oliwek
    sól, pieprz




Szaszłyki z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet umyć, osuszyć, zdjąć skórę. Pokroić na niewielkie kawałki, oprószyć sola i pieprzem. Nadziewać na patyczki od szaszłyków na przemian z pomidorkami, plasterkami cebuli i kawałkami papryki.
  • 2. Skropić sokiem z cytryny, i oliwą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 25 minut w temp.180 st. Podawać z pieczonymi ziemniakami i ulubionymi sosami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy