Szaszłyki z łososiem i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z łososia oddzielić od skóry , umyć . Pokroić w dość dużą kostkę.
Szparagi obrać , odciąć zdrewniałe końce. Przekroić każdego na 3 kawałki.
Pieczarki obrać pokroić w grube plastry.
Cebulę pokroić w grube plastry lub piórka.
Cukinię w pół plastry.
2.Na patyczki od szaszłyków nadziewać składniki np. cukinię , szparaga , cebulę , paprykę , łososia , pieczarki. Czynność powtarzać do końca miejsca na patyczku, oprószyć przyprawą do szaszłyków.
3.Tak przygotowane szaszłyki grillować na grillu węglowym ( ew. na patelni grillowe) przez ok 10 min z obu stron.
Podawać same lub z ulubionym sosem czy też lekką sałatką ze świeżych warzyw.
Komentarze