Szaszłyki z łososiem i szparagami

0 (0 ocen)

Bardzo smaczne połączenie grillowanego łososia ze szparagami oraz innymi świeżymi warzywami.

Składniki:

  • ( Na 8-10 szaszłyków)
    500 g. filetu łososia ( surowego)
    5 białych szparagów
    4 pieczarki
    1 czerwona cebula
    1 czerwona papryka
    1/2 małej cukinii
    przyprawa do szaszłyków
    Dodatkowo patyczki do szaszłyków

Szaszłyki z łososiem i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z łososia oddzielić od skóry , umyć . Pokroić w dość dużą kostkę.
    Szparagi obrać , odciąć zdrewniałe końce. Przekroić każdego na 3 kawałki.
    Pieczarki obrać pokroić w grube plastry.
    Cebulę pokroić w grube plastry lub piórka.
    Cukinię w pół plastry.
  • szszłyki 2. Na patyczki od szaszłyków nadziewać składniki np. cukinię , szparaga , cebulę , paprykę , łososia , pieczarki. Czynność powtarzać do końca miejsca na patyczku, oprószyć przyprawą do szaszłyków.
  • 3. Tak przygotowane szaszłyki grillować na grillu węglowym ( ew. na patelni grillowe) przez ok 10 min z obu stron.
    Podawać same lub z ulubionym sosem czy też lekką sałatką ze świeżych warzyw.

Komentarze

Podobne przepisy