Szaszłyki z marynowaną dynią

0 (0 ocen)

  • 10 min

Letni powiew grillowy na talerzu.

  • 10 min

Składniki:

  • 0,5 pierś z kurczaka
    2 cebule
    marynowana dynia
    przyprawa do gyrosa
    sól
    2 łyżki oleju

Szaszłyki z marynowaną dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś pokroić w kostkę.
    Doprawić solą, wlać olej, przyprawę do gyrosa - wymieszać.
  • 2. Cebulę pokroić w krążki.
    Dynię wyjąć z zalewy.
  • 3. Nakłuwać na patyczki w dowolnej kolejności mięso, cebulę i dynię.
    Dodatkowo jeszcze każdy składnik posypałam przyprawą do gyrosa.
  • Szaszłyk z sosek. 4. Smażyć na rozgrzanej patelni do momentu aż mięso będzie upieczone, czyli rumiane.

Porady

Idealnie smakuje z sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy