Szaszłyki z mielonego mięsa drobiowego

0 (0 ocen)

Zwyczajne kotlety zyskają na wyglądzie, gdy nabijemy je na wykałaczkę i podamy je z owocową salsą

Składniki:

  • na 8 sztuk:
    600g mielonego, drobiowego mięsa
    1 jajko
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    3 łyżki bułki tartej+ plus bułka do obtoczenia szaszłyków
    2 ząbki czosnku
    olej rzepakowy do smażenia

    Na owocową salsę:
    1 melon
    połowa granatu

Szaszłyki z mielonego mięsa drobiowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone łączymy z 1 łyżeczką oleju rzepakowego z dodatkiem oleju z pestek dyni, jajkiem, natką pietruszki i przeciśniętymi ząbkami czosnku. Dodajemy 3 łyżki bułki tartej formujemy szaszłyki, obtaczamy w bułce tartej i nabijamy na patyczek. Smażymy na rozgrzanej patelni na oleju z każdej strony. Podajemy od razu, na ciepło.

Komentarze

Podobne przepisy