Szaszłyki z młodych ziemniaków. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.•Dokładnie wymieszaj keczup z sosem chi lii. Dopraw do smaku przeciśniętym czosnkiem, imbirem, ziołami, solą oraz pieprzem.
•Ziemniaczki namocz na kilkanaście minut w zimnej wodzie. Oskrob i obgotuj przez 5 minut w osolonym wrzątku. Jeszcze ciepłe polej połową glazury, wymieszaj. Odstaw do ostudzenia.
•Papryki umyj, pokrój w kwadraty. Cebulę obierz i pokrój w szersze piórka. Ziemniaczki zawiń w paseczki boczku. Na bambusowe patyki nabijaj ziemniaczki na przemian z cząstkami cebuli i papryki. Szaszłyki posmaruj pozostałą glazurą, ułóż na tackach do grillowania.
•Piecz, kilkakrotnie obracając, nad rozżarzonymi węglami przez 15-20 minut.
Komentarze