Szaszłyki z piekarnika

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

pyszne szaszłyczki z piekarnika.......................

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kiełbasa grillowa: 6 sztuk
    - boczek świeży: 500 gramów
    - cebula duża: 3 sztuki
    - Czosnek granulowany: 4 szczypty
    - przyprawa do grilla: 1 łyżeczka
    - papryka ostra: 4 szczypty
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz kolorowy: 4 szczypty
    - płatki chili: 4 szczypty

Szaszłyki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Boczek umyć i pokroić w grubą kostkę.
    Wrzucić do miski, dodać wszystkie przyprawy do smaku i wymieszać, odstawić na 20 minut.
    Cebulę pokroić na kawałki.
    Każdą kiełbasę pokroić na cztery kawałki, ponacinać na górze.
  • 2. Nadziać na patyczki do szaszłyków na przemian kiełbasę, cebulę, boczek, cebulę.
    Przygotowane szaszłyki posypać papryka i czosnkiem.
    Wstawić do piekarnika, nastawić na 175 stopni na termoobieg i nastawić zegar na 35 minut.
    Podawać pieczywem lub frytkami albo pieczonymi ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy